Lamellgardiner Stockholm

Det finns många olika typer av gardiner, alla med olika funktioner och användningsområden. I Stockholm har lamellgardiner blivit mer och mer populärt på senare år. Det är möjligt att resterande Sverige också sett en ökning i användandet av lamellgardiner, och så brukar det ju vara när Stockholm går först. Det är ingen konstig trend dock, lamellgardiner har många fantastiska egenskaper som gör att de passar alldeles perfekt i villorna i vårt land.

Lamellgardinernas funktion i hemmet

För det första så gör de sin uppgift att hålla borta solen från att skina in genom fönstret alldeles utmärkt. Det är detta som klassiskt är gardiners roll. Men lamellgardiner gör inte detta lika starkt som andra gardiner, vilket är en av anledningarna till dess popularitet. Att ha dem i vardagsrummet passar alltså alldeles utmärkt, de släpper igenom ett vackert ljus samtidigt som de hindrar det starkaste ljuset och värmen från att komma igenom. Att ha lamellgardiner i sovrum kan därför i vissa fall inte passa lika bra, eftersom total mörkerläggning inte är lamellgardiners starkaste attribut.

Lamellgardiner bidrar till en vacker inredning, vilket förmodligen är den största anledningen till dess ökade popularitet. Det är helt enkelt vackrare att ha lamellgardiner vid de stora fönstren i vardagsrummet eller vid matsalsbordet än att ha andra typer av gardiner. I Stockholm är inredning i hemmen av högsta prioritet, och förmodligen i andra städer i Sverige likaså. Därför finns det många olika alternativ för dig som ska investera i lamellgardiner. Färger i överflöd kommer att göra det enklare för dig att matcha resterande inredning i hemmet. Storlek och höjd på lamellerna skapar möjlighet för dig att få just den sorten du gillar bäst. Du kan också välj att dra lamellerna från det ena, andra eller från båda hållen, också beroende på vad du själva föredrar. Lamellgardiner har blivit populärt i Stockholm, och jag förstår precis varför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *