Vanliga frågor och svar

Det finns många frågor och funderingar att tänka på när du ska köpa och installera ett larm till din lägenhet eller hus. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som ofta uppkommer när det är dags att installera sitt hus med ett villalarm.

Vanliga frågor och svar om larm

Hur fungerar larm tillsammans med husdjur?
Detta är en mycket vanlig fråga när det gäller villalarm – men det är inga problem att ha ett larm och samtidigt ha en katt eller hund hemma i huset. Du gör inställningar på ditt villalarm så att det ”sorterar ut” husdjuret väldigt enkelt, och larmet reagerar då inte på husdjurets rörelse. Så att installera ett villalarm även om du har ett husdjur är inga problem.

Ska jag köpa eller hyra mitt villalarm?
Att köpa eller hyra ett villalarm är något som många funderar på. Det blir ofta i långa loppet billigare att köpa ett eget villalarm, och sedan koppla detta till ett företags larmcentral. Men det är viktigt att höra med kostanden för larm hos olika leverantörer för att se vad som blir billigast, innan du gör din beställning.

Kan jag installera larmet själv?
Ett trådlöst larm ska alla kunna installera själva, det ska inte vara några problem. Vid köp av villalarm som inte är trådlöst så får du anvisningar hur det ska installeras. Vill du inte installera villalarmet själv så finns det alltid någon återförsäljare som kan hjälpa dig installera larmet.